Rikasta luontoa | Hankkeen tiedot
3447
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3447,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Hankkeen tiedot

Luontorikkaat puistot ja puutarhat - koulutuskampanja

Rikasta luontoa on koulutus- ja viestintäkampanja, jonka tarkoituksena on opastaa ja kannustaa ihmisiä tekemään pihoista, puistoista ja puutarhoista luonnon monimuotoisuutta vaalivia viherympäristöjä.
Hankkeessa toteutetaan vuoden 2016 aikana koulutuksia ja tehdään vaikuttavaa viestintää ja vuorovaikutusta. Pääkohderyhmänä ovat viheralan ammattilaiset sekä puutarhojen ja pihojen hoitajat ja omistajat.

 

Hankkeen toteuttaja:
Tutkimusosuuskunta Tapaus
– HT, yliopistolehtori ma. Nina V. Nygren
– MMM, HT tutkija Jere Nieminen
– FM, HT lehtori Eveliina Asikainen
– DI Tero Piirainen
– ETM, FM tutkija Jarmo Saarikivi.

 

Lopullisen materiaalin kuvitus: taiteilija Julia Prusi.

 

Hankkeen rahoitus: Maj ja Tor Nesslingin säätiö

 

Koulutuksen ja infomateriaalin lähtökohtana on ympäristöpolitiikan tutkimuksesta (Nygren 2013; Asikainen 2014; Nieminen 2015) nouseva oivallus: toteuttajaportaalla, kuten esimerkiksi kuntien viherammattilaisilla, metsänhoitajilla ja yksityisten pihojen ja puutarhojen hoitajilla ja omistajilla on paljon mahdollisuuksia edistää luonnon monimuotoisuutta, mutta tämä näkökulma ei ole ehkä ensimmäisenä mielessä. Monimuotoisuutta voi edistää esimerkiksi valitsemalla pölyttäjiä ja muita eläimiä kiinnostavia kasvilajeja ja tarjoamalla eläimille piilo- ja pesäpaikkoja.

 

Hankkeemme haluaa innostaa kaikkia lisäämään luonnon monimuotoisuutta omassa pihassa, puutarhassa ja puistossa. Lue lisää tutkimusosuuskunta Tapauksen blogikirjoituksesta.

 

Hankkeen koulutukset toteutetaan vuorovaikutteisesti ja keskustellen, hyödyntämällä työpajamenetelmiä ja innostamalla osallistujia näkemään uusia mahdollisuuksia omassa työssään ja toimintaympäristössään.

 

LÄHTEET:
– Asikainen Eveliina (2014) Luontopolitiikkaa lähiöissä – lähiöluonnon muotoutuminen Tampereen Hervannassa ja Vuoreksessa.
Väitöskirja, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto.
– Jere Nieminen (2015) Hirviä ja ihmisiä ‒ Hirven yhteiskunnallisen läsnäolon hallinta 2000-luvun alussa. Väitöskirja, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto.
– Nina V. Nygren (2013) Liito-oravan suojelun poliittinen prosessi ja suunnitteluvara Tampereen kaupunkiseudulla.
Väitöskirja. Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto.